onsdag 20 januari 2010

Inspirerande brödrecept

Bröd - från bagels till tunnbröd (Ica bokförlag) är en inspirerande receptbok av Göran Söderin och George Strachal. Boken innehåller närmare 60 recept, från ljusa till mörka bröd. Det vattnas i munnen när man läser om focaccia, jalapeño och cheddarbröd, morotsbröd, dinkelknäcke, lingonbröd, baguetter, vitlöksbröd, saffransbröd, parmesanknäcke, valnötsbröd och norrlandskaka. Göran Söderin delar också med sig av sina expertkunskaper om bakning, fördeg, surdeg, skållning, ångbakning och många andra knep. Man får också lära sig om olika mjölsorter och dess egenskaper, om jäsning och hur man gör för att få smakrika, saftiga och höga bröd med en fin skorpa. Boken passar både nybörjare och mer erfarna brödbakare. Det finns recept i alla svårighetsgrader och för alla smaker. Det är lätt att följa de olika stegen i recepten och det finns gott om lockande bilder på bröden.

1 kommentar:

Lindsey sa...

Den där boken kanske man skulle köpa. Jag har ju börjat komma in i det här med brödbak och laga mat ordentligt. Så roligt =O).